ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

16 Νοεμβρίου 2020

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΡΓΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»


Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΠΤΟΥΝ ΣΥΧΝΑ. ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020.

1. Η  ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ 

ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΥΦΟΣ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΡΡΕ, (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ), ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΜΕΝΔΩΝΗ ΑΝΕΦΕΡΟΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ Α.Μ.Ε.Α. ... 

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ,  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ.


ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΚΙΩΝΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΟ 1957, ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ  ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΟ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ  (ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΞΙΑ).




2. ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΚΑΦΗΣ  ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΧΩΡΑΝ (ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΤΟ 2017) ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ (1513 Τ.Μ.) ΣΕ ΝΕΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟ ΟΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΔΟ ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΝΟΣ ΤΕΤΡΑΠΥΛΟΥ ΧΤΙΣΜΕΝΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ, ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΚΙΟΝΟΣΤΟΙΧΙΕΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΙ ΑΙΤΗΘΚΑΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ  ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο R. G. OUSTERHOUT (19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020), ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ, ME THN ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΞΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝΙΣΕ, ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΑΡΤΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ (1964).


ΩΣΤΟΣΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ, ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΕΙΚΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΠΡΟ ΤΟΥ 1200 ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ.

 ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ (ΕΣΠΑ) ΛΟΓΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ, ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ Η ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. 


3. ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Η ΚΟΙΝΟΣΟΥΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ

 ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΣΟΥΡΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ, ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ  2.500 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΡΙΝΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. 


ΕΤΣΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟΥ ΠΛΟΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΝΗ Α' ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΟΙΝΟΣΟΥΡΑΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ. ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟ 1971.

ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4685/2020, ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΚΕΣΠΑ). ΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2019 ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΣ ΠΟΥ Η Κ. ΜΕΝΔΩΝΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΩΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ENΩ EIXE ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ" !




4. ΜΠΑΖΩΝΕΙ Ο ΟΛΠ ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΦΗΣΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ ΤΟΝ ΟΛΠ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΜΠΑΖΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ. ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΠΡΟΫΠΗΡΧΕ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Σ. ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ 100 ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΘΗΚΕ. 


  ΣΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΠΡΟΫΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ 1999, ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ.



5. ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ 

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΠΗ ΦΥΛΑΞΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΑΡ. ΠΡΩΤ.6199/04-09-2015.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε

 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1.1. Αναβάθμιση της υπηρεσίας σε όλα τα επίπεδα και στελέχωση με προσωπικό με ελληνικό DNA και με όρκο για την υπηρεσίας τους προς την Πολιτεία.

1.2. Η αναβαθμισμένη υπηρεσία θα κάνει έλεγχο όλων των αρχαιολογικών περιοχών που έχουν βρεθεί και έχουν καλυφθεί σκοπίμως με δόλο ώστε να μη φανερώνεται και αναδεικνύεται το Ελληνικό Μεγαλείο.

 1.3. Θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα αναδείξει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σε έναν αρχαιολογικό χάρτη (υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30.000 ) και θα αναλάβει να τους καθαρίσει, να τους αναδείξει και να τους αναβιώσει. Αυτό σημαίνει, για οτιδήποτε έχει κτιστεί πάνω σε αρχαιολογικό τόπο, ναό ή βωμό αυτομάτως κατεδαφίζεται ώστε να αποκαλυφθεί η αρχαία κληρονομιά μας.

 1.4. Σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο ηπειρωτικό ή νησιωτικό, υπάρχουν ολόκληρες πόλεις θαμμένες πάνω στις οποίες βρίσκονται καινούρια κτίσματα όλων των ειδών.

1.5. Στον εκτός Ελλαδικού χώρο θα απαιτηθούν, για οτιδήποτε είναι Ελληνικό, τα πνευματικά και κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας.

 1.6. Καθήκον του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να εντάσσει και να ενσωματώνει στο Έθνος μας κάθε άνθρωπο και κάθε έργο ανθρώπου που ανήκει στο Γένος μας.

 1.7. Θα διατεθούν όσα κεφάλαια χρειαστούν για την αποκατάσταση και αναβίωση της γλώσσας μας, των εθίμων μας, των επιστημών μας και των τεχνολογιών μας .

1.8. Θα αποκατασταθεί η ιστορία μας.

1.9. Θα κατασκευαστούν Μουσεία, όσα χρειαστούν για να φιλοξενούν, τα τεχνουργήματα των προγόνων μας.

1.10. Θα γίνει μέσω του Ο.Η.Ε. η αναγνώριση των πνευματικών δικαιωμάτων σε ότι ανήκει στο Έθνος μας.

1.11. Η πολιτεία θα οικοδομήσει και θα οργανώσει τα μνημεία αγάλματα καθώς και τις περιοχές ιστορικής αξίας των πιο σημαντικών και κρίσιμων γεγονότων όλης της Ελληνικής ιστορίας που είναι σημαντικά για το Έθνος της Ελλάδος αλλά και για τον Ελληνισμό στο Παγκόσμιο στερέωμα

θα διοργανώσει, σχεδιάσει και αποκαλύψει και θα εδραιώσει την οργάνωση που θα καθιερώσει την διδαχή της νεοελληνικής γλώσσας καθώς και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, που θα διακλαδωθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του Κόσμου γενικότερα και την περαιτέρω καθιέρωση αυτών των οργανώσεων με Μαθητευομένους Έλληνες και Φιλέλληνες, να επαναφέρει, να αναδιοργανώσει και να υπερασπιστεί την Ορθοδοξία της Ελληνικής γλώσσας στο παγκόσμιο στερέωμα, την Ορθοδοξία της Ελληνικής ιστορίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων αυτών των επιτροπών Ελλήνων & Φιλελλήνων που θα εγκατασταθούν σε κάθε πρωτεύουσα του εξωτερικού και που θα διδάσκουν, ενημερώσουν και να «εκπολιτίσουν» όλα τα μη Ελληνικά νομοθετικά σώματα όπου θα διατηρούν, ενισχύουν και θα υπερασπίζονται τη «Διαφώτιση και την πηγή της διαφώτισης» που ονομάζεται Ελλάς, Έλληνες και Ελληνισμός στην αιωνιότητα, οδεύοντας προς το μέλλον.


ΠΗΓΕΣ :https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/267734_mega-skandalo-ston-arhaiologiko-horo-tis-kynosoyras

https://www.estia.tv/ellada/koinonia/item/771-peiraiki-bazonoun-to-tafiko-mnimeio-tou-themistokli-vroxi-apo-minymata-stin-eforeia-arxaiotiton


https://www.koutipandoras.gr/article/ekthesi-kolafos-kata-tis-kybernisis-apo-amerikano-byzantinologo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Author Description


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Post Top Ad