ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

5 Φεβρουαρίου 2023

ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ;


ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ;



ME THN ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝΤΕΡΛΑΪΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΕΝΤΟΜΟΦΑΓΙΑ !



ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.


Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ότι στον 21ο αιώνα προωθείται η εντομοφαγία στον λεγόμενο "πολιτισμένο κόσμο", αυτή είναι η πραγματικότητα.

Όσο κι αν φαίνεται σαν κακοφτιαγμένο σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, πρέπει να αναγνωρίσουμε την αλήθεια, για το πού μας οδηγούν οι επικυρίαρχοι  ...


"Επιστήμονες και ειδικοί" διεθνώς έχουν επιστρατευτεί τα τελευταία χρόνια για να αποδείξουν, ότι η κατανάλωση εντόμων είναι ωφέλιμη και ασφαλής για τον άνθρωπο. 

 

Ο ανθρώπινος νους από την άλλη, μη θέλοντας να πιστέψει ότι η καινούργια αυτή, εντελώς ασύμβατη με την φυσιολογία του τάση έρχεται να του επιβληθεί, σκέφτεται ότι πιθανότατα να αφορά μια ιδιοτροπία μιας μικρής μειοψηφίας εκκεντρικών ανθρώπων.  


Ωστόσο η προώθηση της βρώσης εντόμων έρχεται πολύ οργανωμένα, με στημένα επιχειρήματα που περιλαμβάνουν 

τον όρο  "ΑΝΑΓΚΗ" ...


Έτσι προβάλλεται συχνά, η ΑΝΑΓΚΗ της εντομοφαγίας λόγω της έλλειψης επάρκειας  ζωικών πρωτεϊνών για την διατροφή ενός πλανήτη που έχει υπερπληθυσμό, με σκοπό την εξάλειψη της πείνας ...


Η ΑΝΑΓΚΗ της εντομοφαγίας προβάλλεται ως λύση για την προστασία του περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή, μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα (η κτηνοτροφία θεωρείται μια δραστηριότητα με μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα από την παγκόσμια ελίτ).


Ακόμη ακούγεται και ως μελλοντική ΑΝΑΓΚΗ εξαιτίας μιας  ενδεχόμενης επισιτιστικής κρίσης που θα προκύψει ως συνέπεια του Ρωσο - ουκρανικού πολέμου ...



Προφανώς όμως υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι Έλληνες σε αντίθεση με άλλους λαούς, δεν έχουμε συμπεριλάβει ποτέ μέχρι σήμερα τα έντομα στην διατροφή μας. Στην μεσογειακή διατροφή που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, η οποία αποδεδειγμένα βάσει ερευνών προσφέρει υγεία και μακροζωϊα, επουδενί δεν περιλαμβάνονται τα έντομα.


Αντιθέτως ο Έλληνας γνωρίζει, ότι τα έντομα μολύνουν την τροφή του. Χαρακτηριστική είναι η αντίδρασή μας όταν πέσει ένα έντομο στο πιάτο μας, οπότε δεν αγγίζουμε καν το μολυσμένο φαγητό. 


Ποιος όμως θέλει να αλλάξει τις συνήθειές μας, επιβάλλοντάς μας κάτι τόσο ξένο και αποκρουστικό προς εμάς ;


Όσο κι αν ακούγεται τρελό ... 


Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση με τους ηγέτες της, οι οποίοι προωθούν και προετοιμάζουν εδώ και χρόνια τις 

 Ατζέντες '21 - '30.


Ακολουθούν δύο Εκτελεστικές Αποφάσεις με τις οποίες εγκρίθηκαν δύο ακόμη έντομα ως κατάλληλα προς βρώση για τον άνθρωπο, μέσα στον Ιανουάριο του 2023..


Μάλιστα οι κανονισμοί είναι δεσμευτικοί ως προς όλα τα μέρη τους και ισχύουν άμεσα σε κάθε κράτος μέλος ! 


1η ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2023/5 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

της 3ης Ιανουαρίου 2023

για την έγκριση της διάθεσης μερικώς απολιπωμένης σκόνης από Acheta domesticus (οικοδίαιτο γρύλλο) στην αγορά ως νέου τροφίμου και για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2017/2470


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ




Οι ειδικοί της "Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων" διατύπωσαν την "επιστημονική γνώμη" ...

 ... ότι η μερικώς απολιπωμένη σκόνη που λαμβάνεται από Acheta domesticus (οικοδίαιτο γρύλλο), όταν χρησιμοποιείται σε πολύσπορα ψωμιά και ψωμάκια, αλμυρά μπισκότα (κράκερ) και κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, ξηρά προμείγματα για ψημένα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, μπισκότα, προϊόντα με βάση αποξηραμένα παραγεμισμένα και μη παραγεμισμένα ζυμαρικά, σάλτσες, μεταποιημένα προϊόντα πατάτας, πιάτα με βάση ψυχανθή και λαχανικά, πίτσα, προϊόντα με βάση ζυμαρικά, σκόνη ορού γάλακτος, ανάλογα κρέατος, σούπες και σούπες σε συμπυκνωμένη μορφή ή σκόνη, σνακ με βάση το αλεύρι καλαμποκιού, ποτά παρόμοια με την μπίρα, είδη ζαχαροπλαστικής από σοκολάτα, καρποί με κέλυφος και ελαιούχοι σπόροι, σνακ εκτός από πατατάκια, και παρασκευάσματα κρέατος, που προορίζονται για τον γενικό πληθυσμό, πληροί τις προϋποθέσεις για τη διάθεσή της στην αγορά σύμφωνα με το άρθρο 12 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) 2015/2283.

Ωστόσο παρά τις αναφορές που συνδέουν την κατανάλωση του εντόμου με σοβαρές αλλεργίες η έγκριση δόθηκε και η περαιτέρω έρευνα όπως φαίνεται θα γίνει αφού ξεκινήσει η κυκλοφορία του στην αγορά, με τον ρόλο του "πειραματόζωου", να τον εκτελούν για ακόμη μια φορά οι καταναλωτές, διότι όπως αναφέρει και το κείμενο της Ε.Ε. ...

Με βάση τα περιορισμένα δημοσιευμένα στοιχεία σχετικά με τις τροφικές αλλεργίες που σχετίζονται με έντομα εν γένει, τα οποία υποδεικνύουν μια αμφίβολη σύνδεση της κατανάλωσης Acheta domesticus με μια σειρά αναφυλακτικών επεισοδίων, και με βάση στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Acheta domesticus περιέχει ορισμένες δυνητικά αλλεργιογόνες πρωτεΐνες, η Αρχή στη γνώμη της κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση αυτού του νέου τροφίμου μπορεί να προκαλέσει ευαισθητοποίηση στις πρωτεΐνες του Acheta domesticus. Η Αρχή συνέστησε τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας σχετικά με την αλλεργιογονικότητα του Acheta domesticus.



2η ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2023/58 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

της 5ης Ιανουαρίου 2023

για την έγκριση της διάθεσης στην αγορά προνυμφών Alphitobius diaperinus (μικρός αλευροσκώληκας) κατεψυγμένων, αποξηραμένων, σε μορφή πολτού και σε μορφή σκόνης ως νέου τροφίμου και για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2017/2470


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ




ΟΙ ΠΡΟΝΥΜΦΕΣ ΑΛΕΥΡΟΣΚΩΛΗΚΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ



Και γι' αυτό το έντομο οι ειδικοί της "Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων" διατύπωσαν το "επιστημονικό συμπέρασμα" ...

ότι οι προνύμφες Alphitobius diaperinus κατεψυγμένες, αποξηραμένες, σε μορφή πολτού και σε μορφή σκόνης είναι ασφαλείς υπό τις προτεινόμενες συνθήκες χρήσης στα προτεινόμενα επίπεδα χρήσης. Ως εκ τούτου, η γνώμη της Αρχής παρέχει επαρκείς λόγους για να διαπιστωθεί ότι οι προνύμφες Alphitobius diaperinus κατεψυγμένες, αποξηραμένες, σε μορφή πολτού και σε μορφή σκόνης, υπό τις αξιολογηθείσες συνθήκες χρήσης, πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διάθεσή τους στην αγορά


Στην εν λόγω επιστημονική γνώμη, η Αρχή κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα, με βάση τα περιορισμένα δημοσιευμένα στοιχεία σχετικά με την τροφική αλλεργία που σχετίζεται με έντομα, ότι η κατανάλωση του νέου τροφίμου μπορεί να προκαλέσει πρωτογενή ευαισθητοποίηση και αλλεργικές αντιδράσεις σε πρωτεΐνες του μικρού αλευροσκώληκα. Η Αρχή συνέστησε τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας σχετικά με την αλλεργιογονικότητα των προνυμφών Alphitobius diaperinus.


Η Επιτροπή, προκειμένου να ανταποκριθεί στη σύσταση της Αρχής, διερευνά επί του παρόντος τους τρόπους διεξαγωγής της απαραίτητης έρευνας σχετικά με την αλλεργιογονικότητα των προνυμφών Alphitobius diaperinus. Έως ότου η Αρχή αξιολογήσει τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα και λαμβάνοντας υπόψη ότι, μέχρι σήμερα, τα στοιχεία που συνδέουν άμεσα την κατανάλωση προνυμφών Alphitobius diaperinus με περιπτώσεις πρωτογενούς ευαισθητοποίησης και αλλεργιών είναι ασαφή, η Επιτροπή θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον ενωσιακό κατάλογο εγκεκριμένων νέων τροφίμων ειδικές απαιτήσεις επισήμανσης σχετικά με την πιθανότητα πρόκλησης πρωτογενούς ευαισθητοποίησης από τις προνύμφες Alphitobius diaperinus.

Συμπέρασμα : Oι επιστημονικές αποδείξεις που αποκλείουν την πρόκληση σοβαρών αλλεργιών στον άνθρωπο είναι ανύπαρκτες ενώ οι αποδείξεις περί του αντιθέτου δεν λαμβάνονται υπόψιν !
Το ότι δεν υπάρχουν επαρκή δημοσιευμένα στοιχεία, όπως αναφέρουν, αυτό οφείλεται στο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει μαζική κατανάλωση εντόμων στο γενικό πληθυσμό...

Είναι ολοφάνερο πως οι λεγόμενοι ειδικοί στην Ε.Ε. δεν νοιάζονται καθόλου για τον άνθρωπο, αυτό το αποδεικνύουν οι αποφάσεις που λαμβάνουν ...

Στην Νέα Τάξη Πραγμάτων τα πειραματόζωα είναι οι άνθρωποι ...


    Ελληνίδες και Έλληνες
Πρέπει να αντισταθούμε απέναντι στην παράνοια που ετοιμάζουν για το γένος μας ...

Πρέπει να σταματήσουμε τα σχέδιά τους ...

Ήρθε η ώρα εμείς οι άνθρωποι να συνταχθούμε με την φυσιολογία μας, 
 στον μοναδικό ανθρωποκεντρικό οργανισμό

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

Είναι επιτακτική ανάγκη να διοικήσουμε την χώρα μας και να εγκαθιδρύσουμε τις Ελλάνιες Αξίες και Αρχές μεταφέροντας τον πραγματικό πολιτισμό και στην Ευρώπη.

Το οφείλουμε σε εμάς και στα παιδιά μας !

Ευαγγελία Γιαδανού





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ...


Το Εδιμβούργο γίνεται η πρώτη Ευρωπαϊκή πόλη που αποφάσισε να απαγορεύσει το κρέας από τα μενού των σχολείων, των νοσοκομείων και των γηροκομείων του !

Όσο δικτατορικό κι αν ακούγεται το τοπικό Συμβούλιο της πόλης του Εδιμβούργου ανακοίνωσε ότι σκοπεύει μέσω αυτού του μέτρου, να μειώσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου !
Είναι μία από τις 20 πόλεις που υπέγραψε στο συνέδριο για το κλίμα που έγινε στη Γλασκώβη να περιορίσει την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών για  ανταποκριθεί στους στόχους της πράσινης ατζέντας για το κλίμα !

Ακούγεται αδιανόητο να παρεμβαίνουν και να ελέγχουν την τροφή μας και όμως αληθινό !





Βλέπουμε πως όλα τα κομμάτια του παζλ συνδέονται για να λειτουργήσουν στοχευμένα σε βάρος των διατροφικών συνηθειών των Έλλην ανθρώπων, αλλά και

σε βάρος της κτηνοτροφίας ...

σε βάρος της οικονομίας ...

σε βάρος της υγείας και της ίδιας της

ύπαρξής μας...



ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ


ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 


ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 


«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»





EMAIL: giadanou70@gmail.com


TΗΛ. 6932729297


giadanou.blogspot.com

 



youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCLXtKZObutWedRZOijfbToA

 



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "Ε.ΣΥ.":

https://esy-xanthis.blogspot.com/2020/08/619904-09-2015.html




ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ "E.ΣΥ" :

https://esy-xanthis.blogspot.com/2020/08/blog-post_38.html




ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ : https://www.aitherikigrafi.gr/




 fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=100053843734529



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Author Description


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Post Top Ad